beats by dre cheap

Krscanstvo ili Islam?

Naletih malocas na neki blog o Krscanstvu. Da budem iskrena nisam uvidjela smisao ni tom , ni blogu o kom je govoreno. Nisam vjernik, ali smatram da je vjera intimna stvar i da se nikako ne bi sa njom trebalo hvaliti. Jedna od osnova svake vjere (barem onoliko koliko ja znam) je postovanje drugog i njegove vjere. Ako to niste u stanju ispostovati, niste nikakvi vjernici. Samo ste od onih koji vjeru smatraju trenutnom modom. 

Da je kod nas vjera u modi vise je nego ocigledno. U nekim drugim situacijama to bi bilo i vise nego dobro. No, kako se kod nas postaje vjernik samo kako bi se napakostilo nekom svom "prijatelju" druge vjere ili pokazalala neka zaista dobro prikrivena dobrata, to postaje zalosno.

Zato pozivam sve vas koji se smatrate vjernicima da prije iduce lazi, iduceg prepiranje ili gadjenja tudje vjere, da se najprije preispitate koliki ste zaista vjernici. Jer ako vec vjerujete u Raj/Dzenet i ako u njega zelite stici, onda trebate znati da nije bitno to kakvu sliku u ocima drugih stvarate, vec to sto zaista cinite.

Mozda nije na meni da kazem, ali ne smatram nikakvim grijehom ako se ne posti Ramazan. Ali smatram velikim grijehom ako se laze da se to cini. jer jednom za svagda shvatite da to ne cinite zbog drugih, vec zbog sebe samih i zbog Njega.

Ovim postom nisam htjela napasti nijednu vjeru. Islam sam spomenula jer je nedavno bio taj Ramazan i vidim da se neke stvari ponavljaju.

I jos nesto: kad bi ljudi malo vise drzali svoju vjeru samo za sebe sigurna sam da bi bilo mnogo manje ratova.

***PAMTIM SAMO SRETNE DANE***
http://pamtimsamosretnedane.blogger.ba
29/10/2006 21:24